Whatsapp of bel mij tel: 0641190549

Projecten

Overgordijnen op maat gemaakt en gemonteerd.

De voorbereiding

We waren niet voor het eerst bij deze klant. Er zijn al meerdere klussen door ons uitgevoerd. Waaronder een laminaat vloer en plissé gordijnen. De klant wilde de woning nog verder aankleden om het nog wat knusser te maken. De klant wilde daarom nu graag overgordijnen en dan het liefst de inbetween uitvoering. De klant had al het een en ander op televisie gezien bij VT wonen. Ze vroegen daarom een verkoopadvies gesprek aan bij Borger maatwerk aan huis. We hebben voorgesteld om de showmaterialen op een avond bij hun langs te brengen, zodat ze eerst even rustig naar de mogelijkheden konden kijken. Dit vond de klant een goed idee. We hebben de spullen neergezet, een korte uitleg gegeven en vervolgens een afspraak gemaakt voor het advies gesprek.

De klant had even rustig gekeken naar de mogelijkheden en hun oog was gevallen op de kleur Corsica houtskool. Persoonlijk vond ik dit ook een mooie keuze, deze kleur van de gordijnen past overal bij. Het is altijd afwachten hoe het in het geheel staat, alleen er was weinig twijfel en de keuze was dan ook snel gemaakt.

De montage

Nadat de producten besteld waren, duurde het een kleine drie weken voordat de montage plaats kon vinden. De montage was ingepland op een zaterdagochtend om 9:00. Eerst de spullen even klaarzetten, een goed voorbereiding maakt de klus een stuk makkelijker. Het monteren van gordijnen is geen grote klus, maar het moet wel even op de juiste manier uitgevoerd worden. Eerst de afstand vanuit de muur bepalen, als die bepaald is kunnen de eerste twee gaatjes links en rechts geplaatst worden. Een plugje er in en een schroefje zodat er een draad gespannen kan worden over de gehele lengte. Dan bereken je de midden positie en daarna nog een keer het midden van het midden. Dit was in deze situatie meer dan voldoende. De gaatjes even boren en daar de schroefjes in. Voordat je de rail gaat ophangen moet je eerst de geleiders in de rail doen, het is belangrijk om goed te tellen anders moet je de rail er later weer af hebben en dat kost veel tijd. De rail kan geplaatst worden, even vast schroeven en de rail hangt. De gordijnen kunnen opgehangen worden maar eerste even de afstand van de haakjes bepalen. Eerst een haakje aan het eindkapje zodat het gordijn niet los komt van de muur. Het eerst gordijn hangt, even een bakje koffie en weer door met de volgende.

De klus is weer klaar, alles opruimen en het is inmiddels 11:30. De klant weer tevreden met het eindresultaat. De gordijnen geven de woonkamer een heel andere en mooie uitstraling. Wat passen de kleuren van de gordijnen mooi bij de rest van het interieur. Weer een geslaagde klus.

Wederom bedankt voor het vertrouwen en de prettige samenwerking Kornelis en Nynke.

 

Deel op social media